© 2008 Zorgboerderij  Bruintjes

wpda449e4d.jpg

wp05148765_0f.jpg
wpd3daf18e_0f.jpg
wp4cad8a8c_0f.jpg
wp0da1bad4_0f.jpg
wp38079038_0f.jpg
wp13b24665_0f.jpg
wpe4547a90_0f.jpg
wp373e7e37_0f.jpg
wpeeea4de3_0f.jpg

Een logeerweekend op Zorgboerderij bruintjes:

Het is vrijdagmiddag, de zon schijnt en het beloofd mooi weer te worden dit weekend!

Rond  een uur of vijf komen de eerste kinderen aan op het erf van de boerderij, tassen worden naar binnen gebracht, schoenen worden geruild voor laarzen!

De kinderen stuiven naar buiten en vermaken zich op de trampolines en de skelters.

Binnen wordt er een heerlijke maaltijd klaar gemaakt, vandaag worden we geholpen door , één van de kinderen. De picknicktafels buiten worden gedekt, bij lekker weer is het heerlijk om buiten te eten!

Aan tafel is het een gezellige drukte, we bespreken de slaapkamer verdeling en maken een boodschappenlijst. Na het eten brengen de kinderen hun tassen naar hun slaapkamer en maken hun bed alvast op. Dit kan heel snel, want daarna vliegen de kinderen weer naar buiten!

Een groepje jongens is druk bezig met een skelter met een benzine motortje erop, na een uurtje sleutelen hebben ze de motor aan de praat gekregen! Nu zijn ze lekker aan het racen in het weiland (onder toezicht van de begeleiding, die het net zo leuk vind als de jongens zelf!)

Als de zon achter de horizon is verdwenen, gaan we naar binnen de tv mag aan met wat drinken en chips! Daarna gaan de eerste kinderen zich klaarmaken voor de nacht…. Nog even kletsen maar dan het licht uit!

Stilte op de boerderij…..

 

Op zaterdag ochtend worden we gewekt door de haan, de kinderen druppelen één voor één naar beneden…. Eten een broodje, frissen zich op en verdwijnen weer naar buiten.Rond een uur of tien lopen er zo’n twintig kinderen op de boerderij. Er wordt gespeeld op de trampolines, de lekke band van de skelter wordt gerepareerd, andere kinderen zijn de oprit opnieuw aan het bestraten.

Rond een uur of twaalf gaan we lunchen, vandaag een broodje kroket of frikadel!Gaan een aantal kinderen druk in de weer met de skelters, bandjes op gepompt, en een aantal skelters en fietsen krijgen een nieuw kleurtje.

Een ander groepje borstelen de pony’s en zadelen de pony op om een ritje te maken in  de paardenbak. Eind van de middag gaat er weer een groep kinderen naar huis, de logeer kinderen blijven achter.Na het avondeten wordt de skelter met het motortje weer aangeduwd, er wordt weer geracet tot het donker wordt.

 

Binnen is er een bordspel op tafel gekomen en wordt er fanatiek gespeeld.Na een warme douche maakt iedereen zich klaar voor de nacht. Het laatste nachtje van dit logeer weekend alweer….Zondag ochtend lekker uitslapen en ontbijten met croissantjes en een gekookt eitje.(door één van de kinderen zelf geraapt en gekookt!)

De bedden worden afgehaald en tassen worden ingepakt Iedereen helpt de dieren te voeren, daarna gaan de kinderen weer lekker hun gang op het erf.

Tussen de middag lekker pizza eten. De kinderen sprokkelen wat hout voor een kampvuurtje, na een uurtje staan we gezellig om een knapperd vuurtje! Genieten!

Eind van de middag gaan de kinderen weer naar huis…..We kunnen weer terug kijken op een gezellig logeerweekend op zorgboerderij bruintjes!!